Kartoffelmos

Kartoffelmos

Portioner
4

Ingredienser

Kogte kartofler, hakket 2 mm.
400 g
Smør, smeltet
10 g
Sødmælk
90 g
Salt
Smag til

Sådan gør du

  1. Hæld de forkogte kolde kartofler i en hurtighakker

  2. Hak dem til de er kørt rundt i en blød "bolle" - skrab kanten ned undervejs

  3. Opvarm mælk og smør og hæld det i en blender

  4. Tilsæt gradvist den hakkede kartoffelmasse i blenderen, imens den kører - skrab kanten undervejs

  5. Smag til med salt.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
125 g
Servering
Varm
Frysning
Ikke egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
563 kJ
Kulhydrater
14,6 gram
Proteiner
2,0 gram
Fedtstof
7,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Andesteg med brune og hvide kartofler, skysauce, rødkål, æbler med ribsgelé og agurkesalat (cremet)

Andesteg med brune og hvide kartofler, skysauce, rødkål, æbler med ribsgelé og agurkesalat (gratin)

Bagt torsk med citronglace, kartofler, sennepssauce og bagte rødbeder (cremet)

Bagt torsk med citronglace, kartofler, sennepssauce og bagte rødbeder (gratin)

Frikadeller med stuvede ærter og gulerødder, kartofler, persille og syltet rødbede (cremet)

Frikadeller med stuvede ærter og gulerødder, kartofler, persille og syltet rødbede (gratin)

Glaseret hamburgerryg med stuvet grønlangkål, kartofler og bagte gulerødder (cremet)

Glaseret hamburgerryg med stuvet grønlangkål, kartofler og bagte gulerødder (gratin)

Kalvehjerter i flødesauce, kartoffelmos, tyttebær og persille (cremet)

Kalvehjerter i flødesauce, kartoffelmos, tyttebær og persille (gratin)

Kalvesteg med skysauce, kartofler, glaseret perleløg, rysteribs og timian- persilleolie (cremet)

Kalvesteg med skysauce, kartofler, glaseret perleløg, rysteribs og timian- persilleolie (gratin)

Kylling med persille, skysovs, agurkesalat, kartofler og rabarberkompot (cremet)

Kylling med persille, skysovs, agurkesalat, kartofler og rabarberkompot (gratin)

Lammesteg med mynte, flødekartofler og broccoli (cremet)

Lammesteg med mynte, flødekartofler og broccoli (gratin)

Rullesteg med kartofler, skysovs, rødkål og agurkesalat (cremet)

Rullesteg med kartofler, skysovs, rødkål og agurkesalat (gratin)

Sprængt nakke med aspargessauce, kartofler, broccoli og persille (cremet)

Sprængt nakke med aspargessauce, kartofler, broccoli og persille (gratin)

Stegt svinelever med bløde stegte løg, løgsauce, kartofler og syltede rødbeder (cremet)

Stegt svinelever med bløde stegte løg, løgsauce, kartofler og syltede rødbeder (gratin)