Rødløg (gratin)

Rødløg (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Husblas
12 g
Æbler
100 g
Rødløg, pillede
300 g
Proteinpulver
50 g
Rødbedesaft
Efter behov
Salt
Smag til
Honning
Smag til

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Skyl æbler og skær dem i grove stykker sammen med kernehusene

  3. Skær løget i grove stykker

  4. Blancher æbler og de 2/3 af løg i kogende vand 4-5 gange, hvor vandet skiftes hver gang, det begynder at koge

  5. Blend de blancherede æbler og løg sammen med det sidste rå løg og proteinpulver til en glat ensartet masse

  6. Sigt massen fri for klumper

  7. Smelt det opblødte husblas og tilsæt det i rødløgsmassen

  8. Tilsæt rødbedesaft for at få den røde farve, som rødløg normalt har

  9. Smag til med salt og honning

  10. Hæld massen i miniflorentinere

  11. Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig

  12. Tag løggratinen ud af silikoneformene og udstik dem i forskellige størrelser så det ligner løgringe.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
15 g
Servering
Kold
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
431 kJ
Kulhydrater
10,2 gram
Proteiner
15,5 gram
Fedtstof
0,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Marinerede sild med kapersmayonnaise, rødløg og dild (gratin)