Skysauce (gratin)

Skysauce (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Fond
1000 g
Smørbolle (se opskrift nedenfor)
400 g
Fløde 38 %
100 g
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til

Sådan gør du

  1. Sigt fond fri for klumper

  2. Lav en smørbolle som anvist i denne opskrift

  3. Opvarm fond og rør smørbollen heri

  4. Tilsæt fløde og lav en reduktion indtil saucen har så tyk og cremet en konsistens, at den næsten er som budding

  5. Smag til med salt og peber.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
75 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
886 kJ
Kulhydrater
13,0 gram
Proteiner
8,2 gram
Fedtstof
14,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Andesteg med brune og hvide kartofler, skysauce, rødkål, æbler med ribsgelé og agurkesalat (gratin)

Kalvesteg med skysauce, kartofler, glaseret perleløg, rysteribs og timian- persilleolie (gratin)

Kylling med persille, skysovs, agurkesalat, kartofler og rabarberkompot (gratin)

Rullesteg med kartofler, skysovs, rødkål og agurkesalat (gratin)

Stegt svinelever med bløde stegte løg, løgsauce, kartofler og syltede rødbeder (gratin)