Syltet rødbede (gratin)

Syltet rødbede (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Husblas
20 g
Syltede rødbeder
50 g
Rødbedelage
150 g
Proteinpulver
60 g
Rødbedesaft
Efter behov

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Blend de syltede rødbeder med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  3. Tilsæt rødbedesaft for at få den røde farve tilbage. Proteinpulveret afbleger massen          

  4. Smelt den opblødte husblas og rør det i den blendede masse

  5. Kom film i bunden af en GN og hæld rødbedemassen heri

  6. Dæk til med film og still på blæstkøl til det har sat sig

  7. Fjern filmen, vend bunden ud på et spækbræt og fjern det sidste film

  8. Udstik rødbedestykker med udstykkere, der ligner syltede rødbeder. Evt. en lille spids dråbeformet udstikker

  9. Kom den overskydende gratin tilbage i GN og opvarm på svag varme, så det smelter igen og gentag fra punkt 4 med den resterende masse.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
30 g
Servering
Kold
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
682 kJ
Kulhydrater
28,1 gram
Proteiner
10,5 gram
Fedtstof
0,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Frikadeller med stuvede ærter og gulerødder, kartofler, persille og syltet rødbede (gratin)

Medister med gule ærter, rugbrød, syltet rødbede og sennep (gratin)

Stegt svinelever med bløde stegte løg, løgsauce, kartofler og syltede rødbeder (gratin)