Frikadeller (gratin)

Frikadeller (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Færdigtilberedte frikadeller, hakket 2 mm.
500 g
Smør, smeltet
70 g
Fløde 38 %
225 g
Fond
120 g
Æg
250 g
Majsstivelse
50 g
Proteinpulver
160 g
Kulør
Efter behov
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til
Kulør
Pynt

Sådan gør du

  1. Blend det varme, hakkede kød sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  2. Tilsæt kulør i massen, så farven bliver mørk som en stegt frikadelle

  3. Smag til med salt og peber

  4. Spray halvkuglede silikoneforme med sprayfedt og hæld massen heri

  5. Dæk med film og bag i ovn på damp ved 100° i 20 minutter

  6. Fjern filmen og vend frikadellerne ud af formene

  7. Kom lidt kulør på en blød pensel. Lav penselstrøg på frikadellerne, så det ligner stegeskorpe.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
60 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.077 kJ
Kulhydrater
6,5 gram
Proteiner
21,8 gram
Fedtstof
16,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Frikadeller med stuvede ærter og gulerødder, kartofler, persille og syltet rødbede (gratin)