Bløde stegte løg (gratin)

Bløde stegte løg (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Løg, pillede
360 g
Smør
60 g
Fløde 38 %
100 g
Majsstivelse
25 g
Æggehvide
60 g
Proteinpulver
70 g
Salt
Smag til
Sort peber
Smag til
Kulør
Pynt

Sådan gør du

  1. Skær løgene ud og sautér dem i smør til de tager farve og er bløde

  2. Blend løg og de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  3. Smag til med salt og peber. Massen kan godt føles grynet på grund af majsstivelsen

  4. Hæld massen i en sprøjtepose og kom bagepapir i bunden af en GN

  5. Klip et lille hul i sprøjteposen og lave en passende størrelse løgringe

  6. Dæk en GN til med film og bag i ovn på damp ved 100° i 10 minutter

  7. Lav penselstrøg med kulør så det ligner der er stegeskorpe på løgene.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
15 g
Servering
Varm og kold
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.112 kJ
Kulhydrater
12,1 gram
Proteiner
16,5 gram
Fedtstof
17,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Frikadelle med bløde stegte løg, pebermayonnaise og drueagurk (gratin)

Hakkebøf med bløde stegte løg, bearnaise, stegte kartofler og ærter (gratin)

Roastbeef med remoulade, bløde stegte løg, tomat og agurkesalat (gratin)

Stegt svinelever med bløde stegte løg, løgsauce, kartofler og syltede rødbeder (gratin)