Ærter (gratin)

Ærter (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Grønne ærter, kogte
400 g
Smør, smeltet
35 g
Fløde 38 %
85 g
Æggehvide
200 g
Salt
Smag til
Citronsaft
Smag til

Sådan gør du

  1. Blend ærter med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  2. Smag til med salt og citronsaft. Brug ikke for meget citronsaft, da det må ikke overtage smagen af ærter

  3. Spray små halvkugle silikoneforme med sprayfedt og hæld massen heri

  4. Dæk til med film og bag på damp ved 100° i 15 minutter

  5. Lad gratinen køle lidt af

  6. Fjern film og løsn siderne på silikoneformen

  7. Tag gratinen ud af silikoneformen med en varm teske.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
25 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
624 kJ
Kulhydrater
9,3 gram
Proteiner
7,4 gram
Fedtstof
9,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Hakkebøf med bløde stegte løg, bearnaise, stegte kartofler og ærter (gratin)