Bearnaisesauce

Bearnaisesauce

Portioner
20

Ingredienser

Mayonnaise

Æggeblomme
80 g
Rapsolie
586 g
Eddike
6 g
Salt
Smag til

Bearnaisesauce

Sødmælk
660 g
Løg, pillede
100 g
Estragon
50 g
Bearnaiseessens
166 g
Gurkemeje
Efter behov
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til

Sådan gør du

Mayonnaise

  1. Pisk æggeblommer og salt hvide på en røremaskine

  2. Tilsæt olie og eddike i en tynd stråle

  3. Lad røremaskinen køre indtil massen er blevet god tyk og cremet

  4. Smag til med salt og stil på køl.

Bearnaisesauce

  1. Bland alle ingredienser sammen, dog ikke mayonnaise endnu

  2. Kog op under konstant omrøring

  3. Reducér saucen ind, til den har en tyk og cremet konsistens. Saucen skal være så tyk, at den løber langsomt af en ske og ikke flyder ud på en tallerken ved anretning

  4. Sigt den fri for løg og estragon

  5. Lad saucen køle af og tilsæt mayonnaise under konstant omrøring.

  6. Lad saucen få et forsigtigt opkog (så den ikke skiller) og fjern fra varmen

  7. Smag til med eddike.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
75 g
Servering
Varm
Frysning
Ikke egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.777 kJ
Kulhydrater
3,2 gram
Proteiner
2,6 gram
Fedtstof
45,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Hakkebøf med bløde stegte løg, bearnaise, stegte kartofler og ærter (cremet)

Hakkebøf med bløde stegte løg, bearnaise, stegte kartofler og ærter (gratin)