Hakkebøf (gratin)

Hakkebøf (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Færdigtilberedt hakkebøf, hakket 2 mm.
750 g
Æg
250 g
Fløde 38 %
250 g
Fond
100 g
Proteinpulver
140 g
Kulør
Efter behov
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til
Kulør
Pynt

Sådan gør du

  1. Blend det varme, hakkede kød med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  2. Tilsæt kulør så det får en mørkere farve, der ligner hakkebøf

  3. Smag til med salt og peber

  4. Spray florentiner-silikoneforme med sprayfedt og hæld massen heri

  5. Dæk til med film og bag i ovn på damp ved 100° i 15 minutter

  6. Lad gratinen køle lidt af

  7. Fjern filmen og vend gratinen ud

  8. Kom lidt kulør på en tynd pensel. Lav penselstrøg på hakkebøffen så det ligner stegeskorpe.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
60 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.141 kJ
Kulhydrater
8,4 gram
Proteiner
22,8 gram
Fedtstof
16,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Hakkebøf med bløde stegte løg, bearnaise, stegte kartofler og ærter (gratin)