Grønne asparges (gratin)

Grønne asparges (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Grønne asparges, let kogte
450 g
Smør, smeltet
50 g
Æggehvide
200 g
Majsstivelse
40 g
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til
Citronsaft
Smag til

Sådan gør du

  1. Blend de varme asparges med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  2. Sigt massen fri for klumper

  3. Smag til med salt, peber og citronsaft. Massen kan virke grynet på grund af majsstivelsen

  4. Spray en bådformet eller rektangulær silikoneform med sprayfedt og hæld massen heri

  5. Dæk til med film og bag i ovn på damp ved 100° i 15 minutter

  6. Lad den køle lidt af

  7. Fjern film, løsn gratinen fra silikoneformen og vend den ud af formen

  8. Skær gratinen i strimler.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
30 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
433 kJ
Kulhydrater
8,6 gram
Proteiner
4,2 gram
Fedtstof
6,1 gram

Opskriften indgår i disse retter