Grønne asparges (gratin)
Grønne asparges (gratin)
Portioner
20
Ingredienser
Grønne asparges, let kogte
450 g
Smør, smeltet
50 g
Æggehvide
200 g
Majsstivelse
40 g
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til
Citronsaft
Smag til
Sådan gør du
Blend de varme asparges med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse
Sigt massen fri for klumper
Smag til med salt, peber og citronsaft. Massen kan virke grynet på grund af majsstivelsen
Spray en bådformet eller rektangulær silikoneform med sprayfedt og hæld massen heri
Dæk til med film og bag i ovn på damp ved 100° i 15 minutter
Lad den køle lidt af
Fjern film, løsn gratinen fra silikoneformen og vend den ud af formen
Skær gratinen i strimler.
Information om opskriften
Portionsstørrelse
30 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
433 kJ
Kulhydrater
8,6 gram
Proteiner
4,2 gram
Fedtstof
6,1 gram