Citronglace
Citronglace
Portioner
20
Ingredienser
Citron
500 g
Sukker
125 g
Smør
80 g
Sukker
Smag til
Sådan gør du
Skær skallerne af citronerne. Blanchér skallerne i kogende vand 6-7 gange - nyt vand hver gang
Skær det hvide af citronerne og skær citronkødet i tern
Dæk de udskårne citroner til med vand og kog dem i en gryde i ca. 10 minutter
Hæld de kogte citroner med kogevand over i en blender og blend det til en helt fin, ensartet masse
Kom den blendede masse tilbage i gryden og lad det koge yderligere under konstant omrøring
Tilsæt de blancherede citronskaller
Lav en reduktion til det bliver en tyk glace
Sigt glacen fri for skaller, sten mm.
Tilsæt sukker og smør og rør det til en ensartet masse
Smag til med sukker
Stil på køl til citronglacen har sat sig.
Information om opskriften
Portionsstørrelse
20 g
Servering
Varm og kold
Frysning
Egnet
Tips og idéer
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
938 kJ
Kulhydrater
27,5 gram
Proteiner
0,5 gram
Fedtstof
12,7 gram