Citronglace

Citronglace

Portioner
20

Ingredienser

Citron
500 g
Sukker
125 g
Smør
80 g
Sukker
Smag til

Sådan gør du

  1. Skær skallerne af citronerne. Blanchér skallerne i kogende vand 6-7 gange - nyt vand hver gang

  2. Skær det hvide af citronerne og skær citronkødet i tern

  3. Dæk de udskårne citroner til med vand og kog dem i en gryde i ca. 10 minutter

  4. Hæld de kogte citroner med kogevand over i en blender og blend det til en helt fin, ensartet masse

  5. Kom den blendede masse tilbage i gryden og lad det koge yderligere under konstant omrøring

  6. Tilsæt de blancherede citronskaller

  7. Lav en reduktion til det bliver en tyk glace

  8. Sigt glacen fri for skaller, sten mm.

  9. Tilsæt sukker og smør og rør det til en ensartet masse

  10. Smag til med sukker

  11. Stil på køl til citronglacen har sat sig.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
20 g
Servering
Varm og kold
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
938 kJ
Kulhydrater
27,5 gram
Proteiner
0,5 gram
Fedtstof
12,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Bagt torsk med citronglace, kartofler, sennepssauce og bagte rødbeder (cremet)

Bagt torsk med citronglace, kartofler, sennepssauce og bagte rødbeder (gratin)