Bagte rødbeder (gratin)

Bagte rødbeder (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Rødbede
450 g
Æbleeddike
40 g
Majsstivelse
50 g
Æggehvide
120 g
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til

Sådan gør du

  1. Skær rødbederne ud i mindre stykker og kom dem i en gryde

  2. Tilsæt æbleeddike og sukker og kog sukker/eddike-lagen ind

  3. Blend det med majsstivelse og æggehvider til en helt glat, ensartet masse

  4. Smag til med salt og peber

  5. Spray en rektangulær silikoneform med sprayfedt og hæld massen heri

  6. Dæk til med film og bag i ovn på damp ved 100° i 20 minutter

  7. Lad gratinen hvile lidt

  8. Fjern film, løsn gratinen fra silikoneformen og vend den ud på et spækbræt

  9. Skær gratinen i stave.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
30 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
378 kJ
Kulhydrater
19,1 gram
Proteiner
3,2 gram
Fedtstof
0,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Bagt torsk med citronglace, kartofler, sennepssauce og bagte rødbeder (gratin)