Gulerødder (cremet)

Gulerødder (cremet)

Portioner
20

Ingredienser

Gulerødder, skrællede
560 g
Smør, smeltet
50 g
Fløde 38 %
95 g
Proteinpulver
50 g
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til
Rødbedesaft
Efter behov
Fortykningsmiddel
Efter behov

Sådan gør du

  1. Skær gulerødderne i mindre stykker

  2. Kog dem møre i ca. 15 minutter

  3. Blend de varme gulerødder sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  4. Smag til med salt og peber

  5. Tilsæt rødbedesaft for at få den orange gulerodsfarve tilbage, da den bliver gul når man blender det

  6. Tilsæt fortykningsmiddel efter behov. Der kan være behov for mere eller mindre fra gang til gang. Forsøg derfor med én teske ad gangen

  7. Spray en GN med sprayfedt og hæld massen heri

  8. Dæk til med film og bag i ovn på damp ved 100° i 15 minutter

  9. Lad den køle lidt af

  10. Fjern film og rør rundt. Hvis massen er for tynd, laves der en reduktion på svag varme under konstant omrøring indtil massen er tyk og cremet.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
30 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
662 kJ
Kulhydrater
7,5 gram
Proteiner
8,0 gram
Fedtstof
11,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Glaseret hamburgerryg med stuvet grønlangkål, kartofler og bagte gulerødder (cremet)