Kalvehjerter i flødesovs (gratin)

Kalvehjerter i flødesovs (gratin)

Portioner
20

Ingredienser: Sauce

Færdigtilberedt hjerteflødesovs uden kød
1700 g

Sådan gør du

Kød

  1. Blend flødesovsen til en helt glat, ensartet masse

  2. Sigt massen fri for klumper

  3. Blend det varme, hakkede kød sammen med den sigtede sauce og de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  4. Smag til med salt og peber. Massen kan virke grynet på grund af majsstivelsen

  5. Kom film i bunden af en GN og hæld massen heri (højst 1 cm i højden)

  6. Dæk til med film og bag i ovn på damp ved 100° i 20 minutter

  7. Lad det køle lidt af

  8. Fjern filmen, vend det ud på et spækbræt og fjern filmen fra bunden

  9. Skær kødet i tern eller stykker.

Sauce

  1. Blend sovsen til en helt glat, ensartet masse

  2. Sigt massen fri for klumper

  3. Reducer sovsen ind, til den er tyk og cremet. Saucen skal være så tyk, at den løber langsomt af en ske og ikke flyder ud på en tallerken ved anretning.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
60 g kød, 75 g flødesauce
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
431 kJ
Kulhydrater
7,5 gram
Proteiner
9,5 gram
Fedtstof
4,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kalvehjerter i flødesauce, kartoffelmos, tyttebær og persille (gratin)