Gulerødder (gratin)

Gulerødder (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Gulerødder, skrællede
400 g
Smør, smeltet
36 g
Fløde 38 %
72 g
Æggehvide
180 g
Majsstivelse
36 g
Proteinpulver
50 g
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til
Rødbedesaft
Efter behov

Sådan gør du

  1. Skær gulerødderne i mindre stykker

  2. Kog dem møre i ca. 15 minutter

  3. Blend de varme gulerødder sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  4. Smag til med salt og peber. Det kan virke grynet på grund af majsstivelsen

  5. Tilsæt rødbedesaft for at få den orange gulerodsfarve tilbage, da den bliver gul når man blender det

  6. Spray rektangulære silikoneforme med sprayfedt og hæld massen heri

  7. Dæk til med film og bag i ovn på damp ved 100° i 15 minutter

  8. Lad den køle lidt af

  9. Fjern film og løsn siderne på silikoneformen 

  10. Vend gratinen ud og skær den i stave eller tern alt efter hvad den skal serveres til.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
30 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
617 kJ
Kulhydrater
9,7 gram
Proteiner
10,0 gram
Fedtstof
8,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Glaseret hamburgerryg med stuvet grønlangkål, kartofler og bagte gulerødder (gratin)