Gulerødder (gratin)
Gulerødder (gratin)
Portioner
20
Ingredienser
Gulerødder, skrællede
400 g
Smør, smeltet
36 g
Fløde 38 %
72 g
Æggehvide
180 g
Majsstivelse
36 g
Proteinpulver
50 g
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til
Rødbedesaft
Efter behov
Sådan gør du
Skær gulerødderne i mindre stykker
Kog dem møre i ca. 15 minutter
Blend de varme gulerødder sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse
Smag til med salt og peber. Det kan virke grynet på grund af majsstivelsen
Tilsæt rødbedesaft for at få den orange gulerodsfarve tilbage, da den bliver gul når man blender det
Spray rektangulære silikoneforme med sprayfedt og hæld massen heri
Dæk til med film og bag i ovn på damp ved 100° i 15 minutter
Lad den køle lidt af
Fjern film og løsn siderne på silikoneformen
Vend gratinen ud og skær den i stave eller tern alt efter hvad den skal serveres til.
Information om opskriften
Portionsstørrelse
30 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet
Tips og idéer
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
617 kJ
Kulhydrater
9,7 gram
Proteiner
10,0 gram
Fedtstof
8,0 gram