Sprængt nakkefilet (gratin)

Sprængt nakkefilet (gratin)

Ingredienser

Færdigtilberedt sprængt nakkefilet, hakket 2 mm.
380 g
Færdigtilberedt bacon, hakket 2 mm.
200 g
Smør, smeltet
50 g
Fløde 38 %
200 g
Fond
100 g
Æg
200 g
Majsstivelse
50 g
Proteinpulver
150 g
Rødbedesaft
Efter behov
Hvid peber
Smag til

Sådan gør du

  1. Blend det varme, hakkede kød med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  2. Tilsæt gradvist lidt friskpresset rødbedesaft for at genskabe den lyserøde skinke farve. Proteinpulveret gør massen bleg

  3. Smag til med peber. Kan virke grynet på grund af majsstivelsen

  4. Spray florentiner silikoneforme med sprayfedt og hæld massen heri

  5. Dæk til med film og bag i ovn på damp 100° i 20 minutter

  6. Lad det køle lidt af

  7. Fjern filmen og vend gratinen ud.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
60 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
959 kJ
Kulhydrater
4,2 gram
Proteiner
19,1 gram
Fedtstof
15,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Glaseret hamburgerryg med stuvet grønlangkål, kartofler og bagte gulerødder (gratin)

Sprængt nakke med aspargessauce, kartofler, broccoli og persille (gratin)