Æg (gratin)

Æg (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Æggehvide

Husblas
8 g
Kogte æggehvider
250 g
Sødmælk
160 g
Proteinpulver
60 g

Æggeblomme

Husblas
4 g
Kogte æggeblommer
200 g
Sødmælk
125 g

Sådan gør du

Æggehvide

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Blend æggehviderne med mælk og proteinpulver til en helt glat, ensartet masse

  3. Smelt det opblødte husblas og blend det sammen med æggehvidemassen

  4. Spray halvkugle silikoneforme med sprayfedt og hæld massen heri

  5. Lad det sætte sig en smule, så massen ikke er helt flydende.

Æggeblomme

  1. Læg husblas i blød i koldt

  2. Blend æggeblommerne med mælk til en helt glat, ensartet masse

  3. Smelt det opblødte husblas og blend det sammen med æggeblommemassen

  4. Spray små halvkugle silikoneforme med sprayfedt og hæld massen heri

  5. Kom film over og stil på blæst køl til det har sat sig

  6. Tag æggeblommerne ud af silikoneformene med en varm teske og placer dem på midten af æggehviden med et lille tryk ned i den anden silikoneform, så det ligner et halvt æg

  7. Stil æggene på blæstkøl til de har sat sig og tag dem ud med en varm ske.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
20 g æggehvide, 15 g æggeblomme
Servering
Kold
Frysning
Egnet (kun æggeblommemassen)

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
206 kJ
Kulhydrater
2,1 gram
Proteiner
16,0 gram
Fedtstof
1,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Æg og rejer med mayonnaise, agurk og karse (gratin)