Ris (gratin)
Ris (gratin)
Portioner
20
Ingredienser
Ris, kogte
600 g
Olivenolie
30 g
Smør, smeltet
40 g
Fond
250 g
Æggehvide
166 g
Majsstivelse
65 g
Salt
Smag til
Sådan gør du
Blend de kogte ris sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse
Smag til med salt. Massen kan godt virke grynet på grund af majsstivelsen
Spray en rektangulær silikoneform med sprayfedt og hæld massen heri
Dæk til med film og bag i ovnen på damp ved 100° i 20 minutter
Lad det køle af med film over
Fjern film og løsne gratin i siderne. Vær opmærksom på at der kan dannes skind på overfladen. Skindet kan fjernes forsigtigt
Vend silikoneformen ud på et skærebræt og skær gratinen i tynde blokke.
Information om opskriften
Portionsstørrelse
55 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
768 kJ
Kulhydrater
29,2 gram
Proteiner
3,4 gram
Fedtstof
5,8 gram