Ris (gratin)

Ris (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Ris, kogte
600 g
Olivenolie
30 g
Smør, smeltet
40 g
Fond
250 g
Æggehvide
166 g
Majsstivelse
65 g
Salt
Smag til

Sådan gør du

  1. Blend de kogte ris sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  2. Smag til med salt. Massen kan godt virke grynet på grund af majsstivelsen

  3. Spray en rektangulær silikoneform med sprayfedt og hæld massen heri

  4. Dæk til med film og bag i ovnen på damp ved 100° i 20 minutter

  5. Lad det køle af med film over

  6. Fjern film og løsne gratin i siderne. Vær opmærksom på at der kan dannes skind på overfladen. Skindet kan fjernes forsigtigt

  7. Vend silikoneformen ud på et skærebræt og skær gratinen i tynde blokke.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
55 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
768 kJ
Kulhydrater
29,2 gram
Proteiner
3,4 gram
Fedtstof
5,8 gram

Opskriften indgår i disse retter