Mørk chokolade (gratin)
Mørk chokolade (gratin)
Portioner
40
Ingredienser
Husblas
10 g
Mørk chokolade
175 g
Smør
175 g
Rørsukker
175 g
Æggeblomme
160 g
Æggehvide
210 g
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad
Bland 2/3 af sukkeret med æggeblommer og pisk det hvidt
Pisk æggehviderne og den sidste tredjedel af sukkeret stift i en anden skål
Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer
Vend derefter lidt efter lidt de piskede æggehvider sammen med chokolade- og æggeblommeblandingen, så det bliver en homogen masse
Smelt det opblødte husblas og rør det i chokoladecremen
Fyld chokolademassen i små halvkugle silikoneforme
Dæk til med film og stil på køl til den har sat sig
Vend chokoladekuglerne ud af silikoneformene med en varm teske.
Information om opskriften
Portionsstørrelse
20 g
Servering
Kold
Frysning
Ikke egnet
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
1.585 kJ
Kulhydrater
28,9 gram
Proteiner
7,3 gram
Fedtstof
26,2 gram