Mørk chokolade (gratin)

Mørk chokolade (gratin)

Portioner
40

Ingredienser

Husblas
10 g
Mørk chokolade
175 g
Smør
175 g
Rørsukker
175 g
Æggeblomme
160 g
Æggehvide
210 g

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad

  3. Bland 2/3 af sukkeret med æggeblommer og pisk det hvidt

  4. Pisk æggehviderne og den sidste tredjedel af sukkeret stift i en anden skål

  5. Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer

  6. Vend derefter lidt efter lidt de piskede æggehvider sammen med chokolade- og æggeblommeblandingen, så det bliver en homogen masse

  7. Smelt det opblødte husblas og rør det i chokoladecremen

  8. Fyld chokolademassen i små halvkugle silikoneforme

  9. Dæk til med film og stil på køl til den har sat sig

  10. Vend chokoladekuglerne ud af silikoneformene med en varm teske. 

Information om opskriften

Portionsstørrelse
20 g
Servering
Kold
Frysning
Ikke egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.585 kJ
Kulhydrater
28,9 gram
Proteiner
7,3 gram
Fedtstof
26,2 gram

Opskriften indgår i disse retter