Ost, lagret (gratin)

Ost, lagret (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Husblas
16 g
Ost 45+ lagret
400 g
Sødmælk
500 g

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Blend ost sammen med mælk til en helt glat, ensartet masse

  3. Smelt det opblødte husblas og rør det i den blendede masse

  4. Kom film i bunden af en GN og hæld massen heri (højst 1 cm høj)

  5. Bank den fri for lufthuller

  6. Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig

  7. Fjern film og vend ud på et spækbræt. Dæk til med film igen og sæt den på lynfrost.  

  8. Tag massen ud fra lynfrost og skær i skiver. 

Information om opskriften

Portionsstørrelse
35 g
Servering
Kold
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
781 kJ
Kulhydrater
3,0 gram
Proteiner
14,2 gram
Fedtstof
13,2 gram

Opskriften indgår i disse retter