Lasagne (gratin)

Lasagne (gratin)

Portioner
6

Ingredienser

Færdigtilberedt sauce fra kødsauce
500 g
Sigtet hakket oksekød fra den færdigtilberedte kødsauce
300 g
Æggehvide
100 g
Majsstivelse
25 g
Proteinpulver
50 g
Fløde 38 %
100 g
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til
Pasta, gratin (se opskrift nedenfor)
350 g
Bechamelsauce (se opskrift nedenfor)
170 g
Kulør
Pynt

Sådan gør du

  1. Blend kødsaucen med det sigtede kødfyld og de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  2. Smag til med salt og peber

  3. Kom film i bunden af en GN og hæld massen heri (højst 3 cm i højden)

  4. Dæk til med film og bag i ovnen på damp ved 100° i 20 minutter

  5. Lad det køle af i 10-15 minutter

  6. Vend det ud på et spækbræt og skær gratinerne firkantet

  7. Lav pastaen som anvist i denne opskrift

  8. Lav bechamelsaucen som anvist i denne opskrift

  9. Placer kødsaucen ovenpå pastaen og top den med bechamelsauce

  10. Skær lasagnestykket til i siderne, så den bliver helt glat og pæn i siderne

  11. Kom kulør på en pensel, og lav stegeskorpe på bechamelsovsen.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
55 g pasta, 130 g kød, 25 g bechamel
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
746 kJ
Kulhydrater
12,3 gram
Proteiner
12,4 gram
Fedtstof
8,9 gram

Opskriften indgår i disse retter