Bøf Stroganoff (gratin)

Bøf Stroganoff (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Færdigtilberedt oksekød fra stroganoff, hakket 2 mm.
480 g
Smør, smeltet
150 g
Fløde 38 %
150 g
Æg
230 g
Majsstivelse
50 g
Proteinpulver
140 g
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til
Bøf stroganoff sauce, uden kød
1250 g

Sådan gør du

Kød

  1. Blend det varme, hakkede kød med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  2. Smag til med salt og peber

  3. Kom film i bunden af en GN og hæld massen heri (1 cm i højden)

  4. Dæk til med film og bag i ovn på damp ved 100° i 20 minutter

  5. Lad det køle lidt af

  6. Fjern filmen, vend det ud på et spækbræt og fjern filmen fra bunden

  7. Skær kødet i strimler

  8. Sæt film over gratinen indtil servering, så der ikke dannes skorpe.

Sovs

  1. Blend sovsen til en helt glat, ensartet masse

  2. Sigt massen fri for klumper

  3. Reducer sovsen ind, til den er tyk og cremet. Saucen skal være så tyk, at den løber langsomt af en ske og ikke flyder ud på en tallerken ved anretning.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
60 g kød, 75 g sovs
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
786 kJ
Kulhydrater
7,5 gram
Proteiner
10,6 gram
Fedtstof
13,2 gram

Opskriften indgår i disse retter