Stuvet hvidkål
Stuvet hvidkål
Ingredienser
Hvidkål, renset
600 g
Hvidløg, pillet
10 g
Grundsauce (se opskrift nedenfor)
1000 g
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til
Citronsaft
Smag til
Sådan gør du
Lav grundsauce som anvist i denne opskrift
Damp hvidkål og hvidløg sammen i ovn på damp ved 100° i ca. 25 minutter
Blend hvidkål, hvidløg og grundsaucen til en helt glat, ensartet masse
Sigt massen fri for klumper
Hæld saucen tilbage i en ren gryde og reducér ind til en tyk og cremet konsistens. Saucen skal være så tyk, at den løber langsomt af en ske og ikke flyder ud på en tallerken ved anretning.
Smag til med salt, peber og citron.
Information om opskriften
Portionsstørrelse
50 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet
Tips og idéer
Da denne ret er meget bleg, kan der serveres enten en urteolie eller nogle farverige grøntsager til.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
503 kJ
Kulhydrater
11,2 gram
Proteiner
2,9 gram
Fedtstof
7,4 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter