Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål

Ingredienser

Hvidkål, renset
600 g
Hvidløg, pillet
10 g
Grundsauce (se opskrift nedenfor)
1000 g
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til
Citronsaft
Smag til

Sådan gør du

  1. Lav grundsauce som anvist i denne opskrift

  2. Damp hvidkål og hvidløg sammen i ovn på damp ved 100° i ca. 25 minutter

  3. Blend hvidkål, hvidløg og grundsaucen til en helt glat, ensartet masse

  4. Sigt massen fri for klumper

  5. Hæld saucen tilbage i en ren gryde og reducér ind til en tyk og cremet konsistens. Saucen skal være så tyk, at den løber langsomt af en ske og ikke flyder ud på en tallerken ved anretning.

  6. Smag til med salt, peber og citron.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
50 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Tips og idéer

Da denne ret er meget bleg, kan der serveres enten en urteolie eller nogle farverige grøntsager til.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
503 kJ
Kulhydrater
11,2 gram
Proteiner
2,9 gram
Fedtstof
7,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter