Rabarbertrifli (gratin)
Rabarbertrifli (gratin)
Ingredienser
Makronbunde
Rabarbergrød
Vaniljecreme
Flødeskum
Sådan gør d
Dagen før
Makronbund
Læg husblas i blød i koldt vand
Knus makronerne let
Blend makroner sammen med mælk, sherry og proteinpulver til en helt glat, ensartet masse
Sigt massen fri for klumper
Smelt det opblødte husblas og rør det i den sigtede masse
Kom film i bunden af en GN og hæld massen heri (ca. 1 cm i højden)
Dæk til med film og stil på køl til den har sat sig.
Rabarbergratin
Læg husblas i blød i koldt vand
Blend grøden til en helt glat, ensartet masse
Sigt massen fri for klumper
Smelt det opblødte husblas og rør det i den sigtede masse
Når makronbunden har sat sig og grøden er afkølet uden at den er begyndt at sætte sig, hældes massen ind over makronmassen
Dæk igen til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig.
Vaniljecreme
Læg husblas i blød i koldt vand
Pisk æg, sukker, majsstivelse, vaniljesukker og vaniljekorn sammen i en gryde ved svag varme
Tilsæt mælk og bring det i kog i ca. 5 minutter under omrøring.
Smelt det opblødte husblas
Når vaniljecremen er afkølet til 60° tilsættes chokoladen og det smeltede husblas
Når grøden har sat sig, hældes den færdige vaniljecremen hen over
Dæk til med film igen og lad massen stå på køl natten over.
På dagen
Rabarbertrifli
Vend triflien ud på et spækbræt
Fjern filmen forsigtig ved at stryge overfladen med en lunken palet. Det får filmen til at slippe så makronbunden ikke klistrer fast
Lad den ligge på hovedet, mens der skæres ud i den ønskede form
Vend den om på den tallerken, triflien skal anrettes på.
Flødeskum
Hæld fløde og fortykningsmiddel i en blender
Blend massen indtil massen sætter sig fast i blenderen. Sluk for blenderen, rør rundt og blend igen
Hæld massen i en sprøjtepose med tyl og anret.