Rabarbertrifli (gratin)

Rabarbertrifli (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Makronbunde

Husblas
10 g
Makroner
400 g
Sødmælk
150 g
Sherry
100 g
Proteinpulver
60 g

Rabarbergrød

Husblas
50 g
Rabarbergrød
1660 g

Vaniljecreme

Husblas
12 g
Æggeblomme
200 g
Sukker
100 g
Majsstivelse
43 g
Vaniljesukker
11 g
Vaniljestang
1 stk.
Sødmælk
130 g
Hvid chokolade
50 g

Flødeskum

Fløde 38 %
250 g
Fortykningsmiddel
2 tsk.

Sådan gør d

Dagen før

Makronbund

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Knus makronerne let 

  3. Blend makroner sammen med mælk, sherry og proteinpulver til en helt glat, ensartet masse

  4. Sigt massen fri for klumper

  5. Smelt det opblødte husblas og rør det i den sigtede masse

  6. Kom film i bunden af en GN og hæld massen heri (ca. 1 cm i højden)

  7. Dæk til med film og stil på køl til den har sat sig.

Rabarbergratin

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Blend grøden til en helt glat, ensartet masse

  3. Sigt massen fri for klumper

  4. Smelt det opblødte husblas og rør det i den sigtede masse

  5. Når makronbunden har sat sig og grøden er afkølet uden at den er begyndt at sætte sig, hældes massen ind over makronmassen

  6. Dæk igen til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig.

Vaniljecreme

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Pisk æg, sukker, majsstivelse, vaniljesukker og vaniljekorn sammen i en gryde ved svag varme

  3. Tilsæt mælk og bring det i kog i ca. 5 minutter under omrøring.

  4. Smelt det opblødte husblas

  5. Når vaniljecremen er afkølet til 60° tilsættes chokoladen og det smeltede husblas

  6. Når grøden har sat sig, hældes den færdige vaniljecremen hen over

  7. Dæk til med film igen og lad massen stå på køl natten over.



På dagen

Rabarbertrifli

  1. Vend triflien ud på et spækbræt

  2. Fjern filmen forsigtig ved at stryge overfladen med en lunken palet. Det får filmen til at slippe så makronbunden ikke klistrer fast

  3. Lad den ligge på hovedet, mens der skæres ud i den ønskede form

  4. Vend den om på den tallerken, triflien skal anrettes på.

Flødeskum

  1. Hæld fløde og fortykningsmiddel i en blender

  2. Blend massen indtil massen sætter sig fast i blenderen. Sluk for blenderen, rør rundt og blend igen

  3. Hæld massen i en sprøjtepose med tyl og anret.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
120 g trifli, 10 g flødeskum
Servering
Kold
Frysning
Ikke egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
799 kJ
Kulhydrater
29,8 gram
Proteiner
5,8 gram
Fedtstof
5,4 gram
Alkohol
0,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Rabarbertrifli (gratin)