Rabarbertrifli (cremet)

Rabarbertrifli (cremet)

Portioner
20

Ingredienser

Makronbunde

Makroner
200 g
Sødmælk
150 g
Sherry
100 g
Proteinpulver
60 g
Fortykningsmiddel
3 tsk.

Rabarbergrød

Rabarbergrød
1555 g
Fortykningsmiddel
6 g

Vaniljecreme

Æggeblomme
200 g
Sukker
100 g
Majsstivelse
43 g
Vaniljesukker
11 g
Vaniljestang
1 stk.
Sødmælk
130 g
Hvid chokolade
50 g

Flødeskum

Fløde 38 %
250 g
Fortykningsmiddel
2 tsk.

Sådan gør du

Makronbunde 1. lag

  1. Knus makronerne let

  2. Blend makroner sammen med mælk, sherry og proteinpulver til en helt glat, ensartet masse

  3. Sigt massen fri for klumper

  4. Tilsæt fortykningsmiddel og blend glat igen. Der kan være behov for at tilsætte mere eller mindre fortykningsmiddel, forsøg derfor med én teske af gangen

  5. Hæld 25 g makronbundscreme i bunden af et dessertglas.

Rabarbergrød 2. lag

  1. Blend grøden til en helt glat, ensartet masse

  2. Sigt massen fri for klumper

  3. Tilsæt fortykningsmiddel og blend glat igen. Der kan være behov for at tilsætte mere eller mindre fortykningsmiddel, forsøg derfor med én teske af gangen

  4. Hæld 70 g rabarbercreme ovenpå makronbundscremen.

Vaniljecreme 3. lag

  1. Pisk æg, sukker, majsstivelse, vaniljesukker og vaniljekorn sammen i en gryde under svag varme

  2. Tilsæt mælk og bring det i kog i ca. 5 minutter under omrøring

  3. Vaniljecremen afkøles til 60°

  4. Tilsæt chokolade i vaniljecremen og rør til den er helt glat

  5. Lad vaniljecremen køle af

  6. Hæld 25 g vaniljecreme ovenpå rabarbergrødcreme.

Flødeskum – toppen

  1. Hæld fløde og fortykningsmiddel i en blender

  2. Blend massen indtil den sætter sig fast i blenderen. Sluk for blenderen, rør rundt og blend igen

  3. Hæld massen i en sprøjtepose med tyl og anret.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
120 g trifli, 10 g flødeskum
Servering
Kold
Frysning
Ikke egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
770 kJ
Kulhydrater
27,8 gram
Proteiner
4,3 gram
Fedtstof
5,9 gram
Alkohol
0,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Rabarbertrifli (cremet)