Lagkage (gratin)
Lagkage (gratin)
Ingredienser
Lagkagebunde
Syltetøj
Kagecreme med flødeskum
Kagecreme og makroner
Toppen
Sådan gør du
Lagkagebunde (1. lag)
Læg husblas i blød i koldt vand
Blend de bagte lagkagebunde med mælk til en helt glat, ensartet masse
Smelt det opblødte husblas og blend det sammen med lagkagebundmassen
Placer en kagespiral (diameter. 22 cm.) på et spækbræt. Sørg for at spiralen er plan med spækbrættet
Hæld 1/3 af massen i spiralen og dæk til med film
Stil på blæstkøl til det har sat sig og gem den sidste masse til videre brug
Syltetøj (2. lag)
Læg husblas i blød i koldt vand
Sigt jordbærsyltetøjet fri for klumper
Smelt det opblødte husblas og bland det sammen med den sigtede syltetøj
Hæld 1/2 af syltetøjet ovenpå lagkagebunden
Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig
Kagecreme med flødeskum (3. lag)
Læg husblas i blød i koldt vand
Kog mælk, sukker og vaniljesukker op og fjern herefter fra kogepladen
Rør æg og maizena til en jævning
Tilsæt jævningen i mælkeblandingen under svag varme
Rør rundt i massen til den koger
Afkøl massen
Pisk flødeskum og rør den i den afkølede masse
Tag 1/5 af mængden fra til 5. lag
Smelt det opblødte husblas og tilsæt det i den del, der skal bruges i dette lag
Lad den køle af, uden den sætter sig
Hæld massen ind over syltetøjet
Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig
Lagkagebunde (4. lag)
Hæld 1/2 af lagkagebundmassen ovenpå
Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig
Kagecreme og makroner (5. lag)
Læg husblas i blød i koldt vand
Blend makroner sammen med mælk, portvin og kagecreme til en helt glat, ensartet masse
Smelt den opblødte husblas og bland det sammen med kagecremen, der blev lagt til side
Hæld hele massen ovenpå lagkagebunden
Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig
Syltetøj (6. lag)
Kom det sidste lag syltetøj ovenpå
Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig
Lagkagebunde (7. lag)
Hæld den sidste lagkagebundmasse ovenpå
Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig
Toppen (8. lag)
Kom fløde i en blender sammen med fortykningsmiddel
Blend det indtil fløden sætter sig som flødeskum
Kom flødeskummen i en sprøjtepose med tyl og dekorer lagkagen pænt.