Lagkage (gratin)

Lagkage (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Lagkagebunde

Husblas
18 g
Lagkagebunde
250 g
Sødmælk
500 g

Syltetøj

Husblas
25 g
Jordbærmarmelade
600 g
Fortykningsmiddel
Efter behov

Kagecreme med flødeskum

Husblas
10 g
Sødmælk
335 g
Rørsukker
35 g
Vaniljesukker
15 g
Æggeblomme
70 g
Majsstivelse
18 g
Fløde 38 %
100 g

Kagecreme og makroner

Husblas
20 g
Makroner
250 g
Sødmælk
100 g
Portvin
100 g
Fortykningsmiddel
Efter behov

Toppen

Fløde 38 %
300 g
Fortykningsmiddel
2 tsk.

Sådan gør du

Lagkagebunde (1. lag)

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Blend de bagte lagkagebunde med mælk til en helt glat, ensartet masse

  3. Smelt det opblødte husblas og blend det sammen med lagkagebundmassen

  4. Placer en kagespiral (diameter. 22 cm.) på et spækbræt. Sørg for at spiralen er plan med spækbrættet

  5. Hæld 1/3 af massen i spiralen og dæk til med film

  6. Stil på blæstkøl til det har sat sig og gem den sidste masse til videre brug

Syltetøj (2. lag)

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Sigt jordbærsyltetøjet fri for klumper

  3. Smelt det opblødte husblas og bland det sammen med den sigtede syltetøj 

  4. Hæld 1/2 af syltetøjet ovenpå lagkagebunden

  5. Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig

Kagecreme med flødeskum (3. lag)

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Kog mælk, sukker og vaniljesukker op og fjern herefter fra kogepladen

  3. Rør æg og maizena til en jævning

  4. Tilsæt jævningen i mælkeblandingen under svag varme

  5. Rør rundt i massen til den koger

  6. Afkøl massen

  7. Pisk flødeskum og rør den i den afkølede masse

  8. Tag 1/5 af mængden fra til 5. lag

  9. Smelt det opblødte husblas og tilsæt det i den del, der skal bruges i dette lag

  10. Lad den køle af, uden den sætter sig

  11. Hæld massen ind over syltetøjet

  12. Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig

Lagkagebunde (4. lag)

  1. Hæld 1/2 af lagkagebundmassen ovenpå

  2. Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig

Kagecreme og makroner (5. lag)

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Blend makroner sammen med mælk, portvin og kagecreme til en helt glat, ensartet masse

  3. Smelt den opblødte husblas og bland det sammen med kagecremen, der blev lagt til side

  4. Hæld hele massen ovenpå lagkagebunden

  5. Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig

Syltetøj (6. lag)

  1. Kom det sidste lag syltetøj ovenpå

  2. Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig

Lagkagebunde (7. lag)

  1. Hæld den sidste lagkagebundmasse ovenpå

  2. Dæk til med film og stil på blæstkøl til det har sat sig

Toppen (8. lag)

  1. Kom fløde i en blender sammen med fortykningsmiddel

  2. Blend det indtil fløden sætter sig som flødeskum

  3. Kom flødeskummen i en sprøjtepose med tyl og dekorer lagkagen pænt.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
125 g
Servering
Kold
Frysning
Ikke egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
927 kJ
Kulhydrater
29,9 gram
Proteiner
5,5 gram
Fedtstof
8,4 gram
Alkohol
0,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Lagkage (gratin)