Lagkage (cremet)
Lagkage (cremet)
Ingredienser
Lagkagebunde
Syltetøj
Kagecreme med flødeskum
Kagecreme med makroner
Toppen
Sådan gør du
Lagkagebunde (1. lag)
Blend de bagte lagkagebunde med mælk til en helt glat, ensartet masse
Til hver portion skal bruges 3 x 12,5 g pr. lag
Syltetøj (2. lag)
Sigt jordbærsyltetøjet fri for klumper. Der kan være behov for at tilsætte fortykningsmiddel, forsøg derfor med én teske af gangen og blend det glat igen
Til hver portion skal der bruges 2 x 15 g pr. lag
Kagecreme med flødeskum (3. lag)
Kog mælk, sukker og vaniljesukker op og fjern herefter fra kogepladen
Rør æg og maizena til en jævning
Tilsæt jævningen i mælkeblanding under svag varme
Rør rundt i massen til den koger op
Lad den køle en smule af
Tag 1/5 fra der skal bruges i 5. lag
Pisk flødeskum og rør det i massen, der skal bruges i dette lag
Til hver portion skal der bruges 1 x 18 g pr. lag
Lagkagebunde (4. lag)
Kom 15 g lag ovenpå igen
Kagecreme med makroner (5. lag)
Blend makroner sammen med mælk, portvin og kagecremen til en helt glat, ensartet masse
Stil på køl til massen er blevet kold og cremet. Der kan være behov for at tilsætte fortykningsmiddel forsøg derfor med én teske af gangen
Til hver portion skal der bruges 1 x 20 g pr. lag
Syltetøj (6. lag)
Kom det sidste lag syltetøj ovenpå
Til hver portion skal der bruges 2 x 15 g pr. lag
Lagkagebunde (7. lag)
Hæld den sidste lagkagebundmasse ovenpå
Kom de sidste 15 g på
Toppen (8. lag)
Kom fløde i en blender sammen med fortykningsmiddel
Blend det indtil fløden sætter sig som flødeskum
Kom flødeskummen i en sprøjtepose med tyl og dekorer lagkagen pænt
Til hver portion skal der bruges 15 g til at toppe med.