Lagkage (cremet)

Lagkage (cremet)

Portioner
20

Ingredienser

Lagkagebunde

Lagkagebunde
250 g
Sødmælk
500 g

Syltetøj

Jordbærmarmelade
600 g
Fortykningsmiddel
Efter behov

Kagecreme med flødeskum

Sødmælk
335 g
Rørsukker
35 g
Vaniljesukker
15 g
Æggeblomme
70 g
Majsstivelse
18 g
Fløde 38 %
100 g

Kagecreme med makroner

Makroner
250 g
Sødmælk
100 g
Portvin
100 g
Fortykningsmiddel
Efter behov

Toppen

Fløde 38 %
300 g
Fortykningsmiddel
2 tsk.

Sådan gør du

Lagkagebunde (1. lag)

  1. Blend de bagte lagkagebunde med mælk til en helt glat, ensartet masse

  2. Til hver portion skal bruges 3 x 12,5 g pr. lag

Syltetøj (2. lag)

  1. Sigt jordbærsyltetøjet fri for klumper. Der kan være behov for at tilsætte fortykningsmiddel, forsøg derfor med én teske af gangen og blend det glat igen

  2. Til hver portion skal der bruges 2 x 15 g pr. lag

Kagecreme med flødeskum (3. lag)

  1. Kog mælk, sukker og vaniljesukker op og fjern herefter fra kogepladen

  2. Rør æg og maizena til en jævning

  3. Tilsæt jævningen i mælkeblanding under svag varme

  4. Rør rundt i massen til den koger op 

  5. Lad den køle en smule af 

  6. Tag 1/5 fra der skal bruges i 5. lag

  7. Pisk flødeskum og rør det i massen, der skal bruges i dette lag

  8. Til hver portion skal der bruges 1 x 18 g pr. lag

Lagkagebunde (4. lag)

  1. Kom 15 g lag ovenpå igen

Kagecreme med makroner (5. lag)

  1. Blend makroner sammen med mælk, portvin og kagecremen til en helt glat, ensartet masse

  2. Stil på køl til massen er blevet kold og cremet. Der kan være behov for at tilsætte fortykningsmiddel forsøg derfor med én teske af gangen

  3. Til hver portion skal der bruges 1 x 20 g pr. lag

Syltetøj (6. lag)

  1. Kom det sidste lag syltetøj ovenpå

  2. Til hver portion skal der bruges 2 x 15 g pr. lag

Lagkagebunde (7. lag)

  1. Hæld den sidste lagkagebundmasse ovenpå

  2. Kom de sidste 15 g på

Toppen (8. lag)

  1. Kom fløde i en blender sammen med fortykningsmiddel

  2. Blend det indtil fløden sætter sig som flødeskum

  3. Kom flødeskummen i en sprøjtepose med tyl og dekorer lagkagen pænt

  4. Til hver portion skal der bruges 15 g til at toppe med.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
125 g
Servering
Kold
Frysning
Ikke egnet (lagkagebundene er egnet)

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
893 kJ
Kulhydrater
30,2 gram
Proteiner
3,2 gram
Fedtstof
8,5 gram
Alkohol
0,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Lagkage (cremet)