Blommetrifli (gratin)
Blommetrifli (gratin)
Ingredienser
Makronbund
Blommegrød
Vaniljecreme
Flødeskum
Sådan gør du
Makronbund 1. lag
Læg husblas i blød i koldt vand
Knus makronerne
Blend makroner sammen med mælk, sherry og proteinpulver til en helt glat, ensartet masse
Sigt massen fri for klumper
Smelt det opblødte husblas og rør det i den blendede masse
Kom film i bunden af en GN og hæld massen heri (ca. 1 cm i højden)
Dæk til med film og stil på køl, til den har sat sig.
Blommegrød 2. lag
Læg husblas i blød i koldt vand
Blend blommegrøden til en helt glat, ensartet masse
Sigt massen fri for klumper
Smelt det opblødte husblas og rør det i blommegrøden
Afkøl blommegrøden. Den må ikke sætte sig
Når makronbunden har sat sig, hældes blommegrøden henover makronmassen
Dæk igen til med film og stil på blæstkøl, til det har sat sig.
Vaniljecreme 3. lag
Læg husblas i blød i koldt vand
Pisk æg, sukker, majsstivelse, vaniljesukker og vaniljekorn sammen i en gryde ved svag varme
Tilsæt mælk og bring det i kog i ca. 5 minutter under omrøring
Afkøl vaniljecremen til 60°
Smelt det opblødte husblas
Rør det smeltede husblas, sammen med chokoladen, ud i vaniljecremen, til den er helt glat
Når blommegrøden har sat sig, hældes den hen over vaniljecremen
Dæk til med film igen og lad massen stå på køl natten over.
Blommetrifli
Vend blommetriflien ud på et spækbræt
Fjern forsigtigt filmen ved at stryge overfladen med en lun palet. Det får filmen til at slippe, så makronbunden ikke klistrer fast
Skær triflien ud i den ønskede form
Vend triflien og anret på en tallerken.
Flødeskum
Hæld fløde og fortykningsmiddel i blender
Blend massen indtil den sætter sig fast i blenderen. Sluk for blenderen, rør rundt og blend igen
Hæld massen i en sprøjtepose med tyl og anret.