Blommetrifli (gratin)

Blommetrifli (gratin)

Portioner
20

Ingredienser

Makronbund

Husblas
10 g
Makroner
400 g
Sødmælk
150 g
Sherry
100 g
Proteinpulver
60 g

Blommegrød

Husblas
44 g
Blommegrød
1555 g

Vaniljecreme

Husblas
12 g
Æggeblomme
200 g
Sukker
100 g
Majsstivelse
43 g
Vaniljestang
1 stk.
Vaniljesukker
11 g
Sødmælk
130 g
Hvid chokolade
50 g

Flødeskum

Fløde 38 %
250 g
Fortykningsmiddel
2 tsk.

Sådan gør du

Makronbund 1. lag

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Knus makronerne

  3. Blend makroner sammen med mælk, sherry og proteinpulver til en helt glat, ensartet masse

  4. Sigt massen fri for klumper

  5. Smelt det opblødte husblas og rør det i den blendede masse

  6. Kom film i bunden af en GN og hæld massen heri (ca. 1 cm i højden)

  7. Dæk til med film og stil på køl, til den har sat sig.

Blommegrød 2. lag

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Blend blommegrøden til en helt glat, ensartet masse

  3. Sigt massen fri for klumper 

  4. Smelt det opblødte husblas og rør det i blommegrøden

  5. Afkøl blommegrøden. Den må ikke sætte sig

  6. Når makronbunden har sat sig, hældes blommegrøden henover makronmassen

  7. Dæk igen til med film og stil på blæstkøl, til det har sat sig.

Vaniljecreme 3. lag

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Pisk æg, sukker, majsstivelse, vaniljesukker og vaniljekorn sammen i en gryde ved svag varme

  3. Tilsæt mælk og bring det i kog i ca. 5 minutter under omrøring

  4. Afkøl vaniljecremen til 60°

  5. Smelt det opblødte husblas

  6. Rør det smeltede husblas, sammen med chokoladen, ud i vaniljecremen, til den er helt glat

  7. Når blommegrøden har sat sig, hældes den hen over vaniljecremen

  8. Dæk til med film igen og lad massen stå på køl natten over.

Blommetrifli

  1. Vend blommetriflien ud på et spækbræt

  2. Fjern forsigtigt filmen ved at stryge overfladen med en lun palet. Det får filmen til at slippe, så makronbunden ikke klistrer fast

  3. Skær triflien ud i den ønskede form

  4. Vend triflien og anret på en tallerken.

Flødeskum

  1. Hæld fløde og fortykningsmiddel i blender

  2. Blend massen indtil den sætter sig fast i blenderen. Sluk for blenderen, rør rundt og blend igen

  3. Hæld massen i en sprøjtepose med tyl og anret.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
120 g trifli, 10 g flødeskum
Servering
Kold
Frysning
Ikke egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
847 kJ
Kulhydrater
31,5 gram
Proteiner
5,9 gram
Fedtstof
5,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Blommetrifli (gratin)