Svampe (gratin)

Svampe (gratin)

Ingredienser

Hvide champignon, renset
385 g
Smør
110 g
Fløde 38 %
110 g
Æggehvide
110 g
Majsstivelse
22 g
Proteinpulver
66 g
Citronsaft
Smag til
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til

Sådan gør du

  1. Skær svampe i kvarte og rist dem i smør under høj varme til de er gyldne

  2. Blend de ristede svampe sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  3. Smag til med salt, peber og citronsaft, dog ikke for meget citronsaft, da det ikke skal overtage smagen af svampe. Massen kan virke grynet på grund af majsstivelsen

  4. Spray halvkuglede silikoneforme med sprayfedt og hæld massen heri

  5. Dæk til med film og bag på damp ved 100° i 15 minutter

  6. Fjern filmen og løsn gratinen i siderne.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
30 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Tips og idéer

Der kan for variation i smag evt. tilføjes krydderier, der passer til den ret svampene skal serveres til.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.028 kJ
Kulhydrater
5,5 gram
Proteiner
13,4 gram
Fedtstof
19,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter