Svampe (gratin)
Svampe (gratin)
Ingredienser
Hvide champignon, renset
385 g
Smør
110 g
Fløde 38 %
110 g
Æggehvide
110 g
Majsstivelse
22 g
Proteinpulver
66 g
Citronsaft
Smag til
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til
Sådan gør du
Skær svampe i kvarte og rist dem i smør under høj varme til de er gyldne
Blend de ristede svampe sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse
Smag til med salt, peber og citronsaft, dog ikke for meget citronsaft, da det ikke skal overtage smagen af svampe. Massen kan virke grynet på grund af majsstivelsen
Spray halvkuglede silikoneforme med sprayfedt og hæld massen heri
Dæk til med film og bag på damp ved 100° i 15 minutter
Fjern filmen og løsn gratinen i siderne.
Information om opskriften
Portionsstørrelse
30 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet
Tips og idéer
Der kan for variation i smag evt. tilføjes krydderier, der passer til den ret svampene skal serveres til.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
1.028 kJ
Kulhydrater
5,5 gram
Proteiner
13,4 gram
Fedtstof
19,3 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter