Oksesteg (cremet)

Oksesteg (cremet)

Portioner
20

Ingredienser

Færdigtilberedt gammeldags oksesteg, hakket 2 mm.
1230 g
Smør, smeltet
72 g
Fløde 38 %
142 g
Oksefond
142 g
Proteinpulver
160 g
Salt
Smag til
Hvid peber
Smag til
Kulør
Pynt

Sådan gør du

  1. Blend det varme, hakkede kød med de øvrige ingredienser til en helt glat, ensartet masse

  2. Smag til med salt og peber

  3. Spray en GN med sprayfedt og hæld massen heri

  4. Dæk til med film og bag i ovn på damp ved 100° i 20 minutter

  5. Lad den køle lidt af

  6. Fjern filmen og rør rundt i massen. Hvis massen er for tynd, laves der en reduktion på svag varme under konstant omrøring, indtil massen er tyk og cremet

  7. Kom lidt kulør på en blød pensel. Lav penselstrøg på oksestegen så det ligner stegeskorpe.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
60 g
Servering
Varm
Frysning
Egnet

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.202 kJ
Kulhydrater
0,4 gram
Proteiner
28,6 gram
Fedtstof
19,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter