Makroner (gratin)
Makroner (gratin)
Ingredienser
Husblas
10 g
Makroner
400 g
Sødmælk
150 g
Sherry
100 g
Proteinpulver
60 g
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand
Knus makronerne let
Blend makroner sammen med 2/3 mælk, sherry og proteinpulver til en helt glat, ensartet masse
Sigt massen fri for klumper
Opvarm den sidste 1/3 mælk og smelt det opblødte husblas heri
Bland det smeltede husblas sammen med makronmassen
Kom film i bunden af en GN og hæld massen heri (ca. 1 cm i højden)
Dæk til med film og stil på køl til den har sat sig.
Information om opskriften
Portionsstørrelse
25 g
Servering
Kold
Frysning
Ikke egnet
Tips og idéer
Makronbundsgratinen bruges til at lave lagdelt dessert, fx trifli.
For at mindske spild, kan man i stedet for en GN anvende dybe petit four silikoneforme. Ved udtagning skal de dyppes i lunkent vand for at vende gratinen lettere ud af silikoneformen.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
1.242 kJ
Kulhydrater
55,4 gram
Proteiner
11,4 gram
Fedtstof
1,3 gram
Alkohol
2,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter