Makroner (gratin)

Makroner (gratin)

Ingredienser

Husblas
10 g
Makroner
400 g
Sødmælk
150 g
Sherry
100 g
Proteinpulver
60 g

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød i koldt vand

  2. Knus makronerne let

  3. Blend makroner sammen med 2/3 mælk, sherry og proteinpulver til en helt glat, ensartet masse

  4. Sigt massen fri for klumper

  5. Opvarm den sidste 1/3 mælk og smelt det opblødte husblas heri

  6. Bland det smeltede husblas sammen med makronmassen

  7. Kom film i bunden af en GN og hæld massen heri (ca. 1 cm i højden)

  8. Dæk til med film og stil på køl til den har sat sig.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
25 g
Servering
Kold
Frysning
Ikke egnet

Tips og idéer

Makronbundsgratinen bruges til at lave lagdelt dessert, fx trifli.
For at mindske spild, kan man i stedet for en GN anvende dybe petit four silikoneforme. Ved udtagning skal de dyppes i lunkent vand for at vende gratinen lettere ud af silikoneformen.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.242 kJ
Kulhydrater
55,4 gram
Proteiner
11,4 gram
Fedtstof
1,3 gram
Alkohol
2,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter