Flæskesværolie

Flæskesværolie

Ingredienser

Flæskesvær
500 g
Salt
Efter behov
Rapsolie
100 g

Sådan gør du

  1. Steg flæskesvær drysset med groft salt på en rist i ovnen på 180° i 15-20 minutter eller til sværene er helt sprøde. Kom en GN under risten, så fedtet opsamles. 

  2. Kom de ristede svær, det afsmeltede fedt og olie i en gryde

  3. Kog det op indtil fedtet er smeltet af sværen

  4. Sigt massen fri for klumper

  5. Lad massen stå ved stuetemperatur, så den bliver tyk og cremet.

Information om opskriften

Portionsstørrelse
10 g
Servering
Kold
Frysning
Egnet

Tips og idéer

Anvendes som smagsforstærker i retter, hvor flæskesvær indgår.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
3.087 kJ
Kulhydrater
0,0 gram
Proteiner
3,4 gram
Fedtstof
81,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter