Hvid chokolade (gratin)
Hvid chokolade (gratin)
Portioner
40
Ingredienser
Husblas
10 g
Hvid chokolade
400 g
Smør
175 g
Rørsukker
175 g
Æggeblomme
160 g
Æggehvide
210 g
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad
Bland 2/3 af sukkeret med æggeblommer og pisk det hvidt
Pisk æggehviderne stive i en anden skål og tilsæt den sidste tredjedel af sukkeret heri
Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer
Vend derefter lidt efter lidt de piskede æggehvider sammen med chokolade- og æggeblommeblandingen, så det bliver en homogen masse
Smelt det opblødte husblas og rør det i chokoladecremen
Fyld chokolademassen i små halvkuglede silikoneforme
Dæk til med film og stil på køl til den har sat sig
Vend chokoladekuglerne ud af silikoneformene med en varm teske.
Information om opskriften
Portionsstørrelse
20 g
Servering
Kold
Frysning
Ikke egnet
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
1.748 kJ
Kulhydrater
37,1 gram
Proteiner
6,9 gram
Fedtstof
26,9 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter