Udvikling og afprøvning

Smagstest af alle opskrifter

De konsistensjusterede opskrifter er udviklet i Køkkenet Madam Blå på Plejecenter Sølund. Alle udviklede opskrifter er løbende blevet smagstestet af teamet i køkkenet. Billedet nedenfor viser en sådan smagsseance.

LOTTE NANNA OG MARIANNE ARBEJDER 5225Teamet i Køkkenet Madam Blå – bestående af køkkenchef Marianne Margaard Lange, administrativ leder Liselotte Dahlsen samt projektmedarbejder Nanna Jensen - smagstester den udviklede konsistensjusterede mad og har dialog om opskriftens kulinariske og sensoriske kvalitet.

Erfaringer fra udviklingsprojektet i Køkkenet Madam Blå

Erfaringen fra udviklingsprojektet i Køkkenet Madam Blå er, at motivationen i køkkenet til produktion af tygge-synke-venlig mad, kommer af, at de faglige kompetencer og de kreative evner køkkenpersonalet besidder, kommer i spil. Desuden er det erfaret, at produktion af mad til borgere med tygge-synke-problemer tilberedt fra bunden er med til at sikre større appetit og dermed øget livskvalitet for borgerne – ikke mindst fordi der bliver større variation i den mad, der bliver serveret. Udviklingen af opskrifterne til tygge-synke-venlig mad sikrer desuden, at der tilbydes fuldgyldige måltider og mellemmåltider til hele dagen, så det bliver muligt at dække det daglige energibehov.